Treatment
In “A Treatment Room With a View”, the Wall Street Journal covers patient-centred efforts in health care.

“Submitting to chemotherapy, radiation treatments, MRIs, CT scans and the like can be bad enough. But often, dreary, windowless rooms and corridors only worsen the experience.

Now, some institutions hope that by making these areas more appealing, they can ease patients’ stress, fear and feelings of helplessness, and perhaps influence a patient’s outcome for the better. […]

Many of the innovations stem from the nascent field of “evidence-based design,” which ties design decisions to research on how the physical environment can influence well-being and promote healing. That includes practical design elements meant to improve safety, as well as the use of purely aesthetic features such as waterfalls, gardens and artwork.”

Read full story

via Mark Hurst